Un cicle d’ecofeminismes i noves formacions en Justícia global aquesta tardor


Lafede.cat arrenca un nou curs amb noves formacions en justícia global adreçades a les entitats federades. Un cicle sobre ecofeminismes amb l’activista feminista comunitària maia de Guatemala, Lolita Chávez, i formacions bàsiques en justícia global i comunicació transformadora són algunes de les principals sessions planificades per als pròxims mesos.

Taller sobre el protocol d’abordatge de les violències sexistes | Lafede.cat

Aquesta tardor Lafede.cat organitza diverses formacions sobre Justícia global adreçades a les entitats federades, per tal de què incorporin el paradigma de la Justícia global en les seves pràctiques diàries. Com el curs passat, compten amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i en algunes de les formacions la col·laboració de Torre Jussana.

Les activitats es troben emmarcades en l’Estratègia de formació incorporada dins del Pla estratègic 2020-24 de Lafede.cat. L’Estratègia és una eina per organitzar i prioritzar el treball formatiu de Lafede.cat amb un triple objectiu:

  1. Acompanyar les entitats federades en el seu procés d’adopció del nou paradigma de la justícia global, tant pel que fa a la seva conceptualització, com a la incorporació dels canvis interns que
    això implica (canvi organitzacional).
  2. Impulsar i reforçar el treball dels eixos de Lafede.cat a través de processos de formació transformadors que nodreixin el paradigma de justícia global de nous reptes.
  3. Contribuir a la difusió del paradigma de la justícia global a partir de l’organització de formacions en aliança amb altres actors i adreçades a entitats i/o persones tant internes com externes a la federació.

Dins l’Estratègia de formació, Lafede.cat organitza formacions bàsiques per a entitats petites, noves o per al personal nou i voluntari de les organitzacions, i també formacions i activitats de nivell avançat per a assolir nous coneixements en el concepte i les pràctiques de Justícia global.

Un cicle sobre Ecofeminismes

L’Eix de feminismes continua aquest curs organitzant formacions que serveixin per incorporar la perspectiva feminista i l’ètica de les cures a les organitzacions. Durant el mes d’octubre, organitza un cicle virtual de 3 formacions per a entitats federades sota el títol “Ecofeminismes. Respostes a les crisis del present”. En aquest, destaca la participació de l’activista feminista comunitària maia de Guatemala, Lolita Chávez. També tindran lloc dues sessions orientades a explicar processos interns de canvi i transició ecofeminista de diverses organitzacions. Els ecofeminismes són, a més de mirades per entendre el món, propostes socials, polítiques i civilitzatòries que poden permetre que transitem cap a models més justos i sostenibles.

Al cartell de sota trobareu tota la informació de la formació. Cal inscriure’s en aquest formulari (només per a entitats federades) i per a qualsevol dubte escriure a itorallas@lafede.cat.

Dues formacions bàsiques en Justícia global

Lafede.cat repeteix dos dels cursos que es van fer l’any passat en col·laboració amb Torre Jussana i que les entitats van valorar positivament. D’una banda, el 4 i 6 d’octubre se celebrarà la formació “La Justícia global: un repte per a les entitats”. Aquesta formació abordarà el concepte de justícia global per tal de comprendre les implicacions d’aquest nou paradigma per al treball de les entitats de pau, drets humans i desenvolupament i conèixer els canvis interns que convida a fer. El programa repassa l’evolució del sector de la cooperació des del seus inicis fins al paradigma de justícia global i ofereix eines conceptuals per a la transformació interna de les organitzacions.

El curs està impartit per la Júlia Granell, membre de la Junta de Lafede.cat, i vocal de l’Eix de feminismes, a més de consultora especialitzada en acompanyament a entitats de justícia global i defensores de drets humans.

El 30 de novembre i 2 de desembre, s’organitza una segona formació: “Comunicació transformadora: una pràctica estratègica per a la nostra entitat”. En aquesta sessió es treballarà la comunicació estratègica i comunitària com un element bàsic per a l’objectiu de transformació social que tenen les entitats de justícia global. El programa treballarà en un pla de comunicació orientat a la transformació social i que respongui a les necessitats, recursos i objectius de l’organització. El formador serà Pablo Zareceansky, director creatiu i coordinador de projectes i campanyes de Quepo.

Podeu trobar més informació i l’accés a les inscripcions al web de Torre Jussana (La Justícia global: un repte per a les entitats / Comunicació transformadora: una pràctica estratègica per a la nostra entitat). Si teniu dubtes, també podeu escriure a formacions@lafede.cat.