#TornaCanviada2018: un èxit de participació


Més de 300 persones van visitar la V Fira d’Entitats de Voluntariat Internacional #Tornacanviada2018 el passat dissabte 27 de gener, a la Plaça Pere Coromines del Raval. Van poder escoltar les experiències de voluntariat d’altres persones que havien viatjat anys anteriors a El Salvador o Colòmbia. Durant la fira es va gravar un programa especial del “Solidaris” de Catalunya Ràdio.

L’aposta de treure la V Fira #Tornacanviada al carrer i fer-la en cap de semana va ser tot un èxit: després de la intensa pluja del dia anterior, el sol va lluïr radiant durant tot el matí. Tot i començar a les 11, el pic de màxima afluència va ser entre les 12 i les 13.30h. El perfil del públic era majoritàriament de gent jove però, cada any s’apropen a la Fira nous públics com families senceres i persones majors de 50 anys.

Els informatius de RAC1 del matí i el migdia van informar sobre la Fira i durant el transcurs de la Fira, el programa  Solidaris de Catalunya Ràdio va gravar un programa monogràfic sobre voluntariat internacional. Van participar com a persones expertes la Tere Palop, vicepresidenta de Lafede.cat i membre d’ Associació Catalana per la Pau (ACP); Júlia Granell, vocal de Gènere i membre del Servei Civil Internacional; Francesc Mateu d’Oxfam intermón – Volpa i Miquel Carrillo d’Enginyeria sense fronteres. També van parlar representants d’ Acció Solidària i Logística (ASL)Brigades Internacionals de Pau, Nutrició sense fronteres i  VOLS  i van explicar el tipus de voluntariat que oferien.

Durant tot el matí es van poder escoltar les cançons de la playlist del #TornaCanviada2018. El dossier amb tota la informació actualitzada es pot descarregar de la web de Lafede.cat. Algunes de les organitzacions presents com Setem, ACP i SCI organitzaran més xerrades informatives durant el priemr trimestre de l’any.

 

Experiències explicades en primera persona

A l’escenari del “Dona’m Veu”, representants d’algunes entitats també van explicar les seves propostes de viatges,  però van ser els testimonis en primera persona de voluntaris i voluntàries d’anys anteriors el que va generar més interès.

 

Aquí podeu veure l’àlbum de fotos de #TornaCanviada2018 a Flickr.

Aquí podeu escoltar el Programa Solidaris