17-O: Dret a l’alimentació per combatre la pobresa 1


El proper 16 d’octubre la plataforma Pobresa Zero organitza la jornada “‘L’alimentació, un dret vulnerat? Polítiques alimentàries contra la pobresa i les desigualtats‘ amb el Síndic de Greuges.

Cartell acte Pobresa Zero 2018.

 

 

 

El 17 d’octubre és el Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa i el 16 el Dia Mundial de l’Alimentació, és per això que la Plataforma Pobresa Zero, que agrupa a més de 3.200 entitats d’àmbit social, de drets humans, de cooperació, sindicats, universitat, etc, ha volgut ajuntar les dues temàtiques i parlar del dret a l’alimentació, vulnerat aquí i arreu, amb la jornada “‘L’alimentació, un dret vulnerat? Polítiques alimentàries contra la pobresa i les desigualtats‘.

La trobada pretén, sobretot, reflexionar sobre quines polítiques públiques cal aplicar per a garantir aquest dret, un dret bàsic i com diu el document marc de la plataforma que l’any passat ja es va presentar al Síndic: “L’eradicació de la pobresa i les desigualtats està estretament lligada amb la garantia dels drets fonamentals”. De fet, el mateix 16 es farà públic el manifest 2018 de Pobresa Zero.

Durant la jornada intervindran Mikel Mancisidor, membre del Comitè de drets econòmics, socials i culturals de les Nacions Unides, i Maria Jesús Larios, adjunta per a drets de la Infància i l’Adolescència del Síndic de Greuges. La taula rodona final comptarà amb Irene Escorihuela, directora de l’Observatori DESC; José M. Gil, director del Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari i professor de la UPC; Gustavo Duch, editor de la revista Soberanía alimentaria, biodiversidad y culturas, i Marta Llobet, investigadora i professora de la UB.

La jornada es farà el 16 d’octubre de 9.30h a 13.30h a la seu del Síndic de Greuges (Passeig Lluís Companys, 7. Barcelona). Les inscripcions són limitades i cal confirmar assistència aquí: cpleguezuelos@sindic.cat  o 93 304 01 08.


Un comentari a “17-O: Dret a l’alimentació per combatre la pobresa

Comentaris tancats.