En defensa de les institucions catalanes i la cohesió social


 

Lafede.cat com a plataforma que forma part de la Taula per la Democràcia subscriu el manifest fet públic avui.

COMUNICAT de la Taula per la Democràcia

EN DEFENSA DE LES INSTITUCIONS CATALANES I LA COHESIÓ SOCIAL

La Taula per la Democràcia ens vam constituir per donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals i el dret que té el poble català a decidir el seu futur polític.

Les mesures aprovades pel Senat espanyol, en aplicació de l’article 155, representen la destitució immediata del Govern de la Generalitat escollit democràticament i la intervenció de facto de les institucions catalanes.

La Taula per la Democràcia declarem el nostre ferm compromís amb les institucions escollides democràticament. Reafirmem que els conflictes polítics s’han de resoldre políticament, per la via de la negociació i el diàleg.

Denunciem que la intervenció de les institucions catalanes d’autogovern no només té conseqüències polítiques sinó que afecta greument la vida de les persones. És un atac directe a la democràcia.

Algunes mesures ja es van avançar amb la intervenció econòmica de la Generalitat, el 15 de setembre, que, entre d’altres, ha deixat en suspensió les subvencions aprovades per a les entitats. Aquestes són molt importants per garantir el teixit associatiu del país, apaivagar els efectes de les desigualtats socials, i pot provocar la pèrdua de llocs de treball.

La Taula per la democràcia continua defensant l’autogovern de Catalunya, així com les institucions catalanes i les persones escollides democràticament per exercir la representació dels interessos generals del conjunt de la ciutadania a Catalunya, sota els principis de l’acció no violenta, la defensa dels Drets Humans i la preservació de la cohesió social.

Demanem el retorn a la normalitat democràtica. Rebutgem la judicialització de la política. Entenem que les querelles per rebel·lió, sedició i altres contra el Govern i la mesa del Parlament no són el camí per resoldre cap problema. Condemnem els atacs violents feixistes als carrers de Catalunya.

Exigim la llibertat del vicepresident del Govern de Catalunya, Oriol Junqueras, i dels membres del Govern Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Joaquim Forn, Carles Mundó així com l’ex membre del Govern Santi Vila, i dels presidents d’Òmnium i de l’ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, que es retirin tots els càrrecs i que es posi punt i final i immediat a l’ordre de presó preventiva. Us volem a casa!

COMUNICADO de la Mesa para la Democracia

EN DEFENSA DE LAS INSTITUCIONES CATALANAS Y LA COHESIÓN SOCIAL

Nos constituimos como Mesa para la Democracia para dar una respuesta unitaria en defensa de las instituciones catalanas, los derechos fundamentales y el derecho que tiene el pueblo catalán a decidir su futuro político.

Las medidas aprobadas por el Senado español, en aplicación del artículo 155, representan la destitución inmediata del Gobierno de la Generalitat elegido democráticamente y la intervención de facto de las instituciones catalanas.

La Mesa para la Democracia declaramos nuestro firme compromiso con las instituciones elegidas democráticamente. Reafirmamos que los conflictos políticos deben resolverse políticamente, por la vía de la negociación y el diálogo.

Denunciamos que la intervención de las instituciones catalanas de autogobierno no sólo tiene consecuencias políticas sino que afecta gravemente a la vida de las personas. Es un ataque directo a la democracia.

Algunas medidas ya se avanzaron con la intervención económica de la Generalitat, el 15 de septiembre, que, entre otras cosas, ha dejado en suspensión las subvenciones aprobadas para las entidades. Estas son muy importantes para garantizar el tejido asociativo del país, minimizar los efectos de las desigualdades sociales, y puede provocar la pérdida de puestos de trabajo.

La Mesa para la democracia sigue defendiendo el autogobierno de Cataluña, así como las instituciones catalanas y las personas elegidas democráticamente para ejercer la representación de los intereses generales del conjunto de la ciudadanía en Cataluña, bajo los principios de la acción no violenta, la defensa los Derechos Humanos y la preservación de la cohesión social.

Pedimos el retorno a la normalidad democrática. Rechazamos la judicialización de la política. Entendemos que las querellas por rebelión, sedición y otros contra el Gobierno y la mesa del Parlamento no son el camino para resolver ningún problema. Condenamos los ataques violentos fascistas en las calles de Catalunya.

Exigimos la libertad del vicepresidente del Gobierno de Cataluña, Oriol Junqueras, y de los miembros del Gobierno Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Joaquim Forn, Carles Mundó así como el ex miembro del Gobierno Santi Vila, y los presidentes de Òmnium y del ANC, Jordi Cuixart y Jordi Sánchez, que se retiren todos los cargos y que se ponga punto y final e inmediato a la orden de prisión preventiva. Os queremos en casa!

 

Més informació i adhesions: http://www.ugt-cat.net/taulaperlademocracia/entitats-adherides-a-la-taula-per-la-democracia/