Lafede.cat s’adhereix a la vaga pel clima


La federació se suma a la convocatòria de diferents organitzacions de l’Estat espanyol i fan una crida a assistir a la manifestació de la tarda a Barcelona per reivindicar mesures urgents per fer front a l’emergència climàtica.

El proper divendres 27 de setembre, més de 300 organitzacions d’arreu de l’Estat espanyol s’han adherit a la vaga pel clima i a la setmana de mobilitzacions (del 20 al 27) a nivell mundial impulsada per l’organització juvenil Fridays 4 Future. Lafede.cat se suma a la convocatòria per exigir justícia ambiental i reclamar a governs i institucions que apliquen mesures urgents per fer front a l’emergència climàtica que està destruint el planeta.

Aquestes mobilitzacions coincideixen amb la cimera pel clima de les Nacions Unides que se celebra el 23 de setembre a Nova York, amb l’objectiu d’accelerar la implementació de l’Acord de Paris sobre Canvi Climàtic, i on hi assistirà l’activista Greta Thumberg

En aquest sentit, Lafede.cat comparteix les reclamacions del manifest “En defensa del futur, un planeta viu i un món just” on s’exigeix implementar les mesures pertinents per evitar que la temperatura global arribi a 1’5ºC. Per això, “cal reduir les emissions de CO2 entre un 40% i un 60% abans del 2030 i apostar per energies 100% renovables”, com diu el manifest, a més de treballar per un canvi de sistema organitzatiu, productiu i de consum que posi al centre la vida, les persones, la resta d’éssers vius i el planeta, i que redueixi les desigualtats de gènere.

Lafede.cat se suma a aquesta convocatòria, no només pels danys irreversibles que genera el canvi climàtic arreu, sinó perquè augmenta la desigualtat entre països ricos i pobres, i té uns efectes molts pitjors sobre la vida de milions de persones de països empobrits, quan són els que menys recursos consumeixen i els que menys emissions generen. Aquesta desigualtat provoca guerres, emergències humanitàries fruit de catàstrofes naturals, desplaçaments forçosos de milers de persones -els refugiats climàtics- i escassetat de béns bàsics com aigua o aliments. Lafede.cat, a més, vol posar de relleu la tasca de les i els defensores de drets humans mediambientals assassinades per defensar la terra i les comunitats locals davant les grans multinacionals, 247 el 2018 segons l’ONG Front line defenders, com l’activista hondurenya Berta Cáceres el 2016 o la gualtemalenca Diana Isabel Hernández el passat 7 de setembre.

Per tot això, Lafede.cat se suma a l’aturada laboral del 27S i fa una crida a assistir a la manifestació que es convoca a les 18 h als Jardinets de Gràcia de Barcelona.