Neix un nou grup de treball a la Lafede.cat per promoure les economies transformadores  


A finals de març es va posar en marxa el nou Grup de treball de Justícia Econòmica Global. Aquesta iniciativa, liderada per la Lafede.cat i LaCoordi – Comerç Just i Finances Ètiques busca generar un espai on impulsar la justícia econòmica global i fomentar les economies transformadores. Alhora, també serà un espai de trobada per a les entitats que treballen en àrees de transformació econòmica.

El passat 21 de març es va constituir un nou grup de treball per impulsar la justícia econòmica global i fomentar les economies transformadores, una iniciativa liderada per la federació juntament amb LaCoordi. L’objectiu d’aquest grup és generar sinergies entre entitats dedicades a la denúncia de les desigualtats de l’economia mundial, organitzacions de cooperació internacional que treballen en àrees de transformació econòmica i actors de l’economia social i solidària. A més, es pretén que sigui un espai per compartir coneixements i experiències i establir accions conjuntes per abordar els reptes econòmics globals.

Per tal de fomentar la col·laboració i la comprensió mútua entre les entitats participants, es preveu que les reunions es duguin a terme, de manera rotativa, en les diferents seus de les organitzacions del grup. Fins ara ja s’han celebrat dues trobades preparatòries a Lafede.cat i al grup ECOS. Un dels pròxims espais de trobada serà en el marc de la festa dels 25 anys del Comerç Just a Catalunya. Durant l’acte es presentarà la campanya “Mes de Comerç Just” i es podrà escoltar el testimoni de Laura López, productora de sucre de canya de comerç just de Paraguai.

En l’actualitat, formen part del grup de treball ACPP, ADSIS, Alba Sud, Alternativa Intercanvi amb pobles Indigenes, Alternativa3, Associació DESOS Opció Solidària, Centre Delàs, Enginyeries sense fronteres, Entrepobles, FETS, Fundació ADSIS, Fundació Guné, Fundació Pau i Solidaritat – CCOO Catalunya, Justícia Alimentària, Novact, Observatori del Deute en la Globalització, Oikocredit, Oxfam Intermón, Setem, SUDS, XES i la Xarxa de Consum Solidari.