No a la guerra, no a l’OTAN, sí a les persones refugiades


Lafede.cat,juntament amb la Plataforma Aturem la Guerra i Stop Mare Mortum convoquena la manifestació que tindrà lloc el proper 31 d’octubre a les 12 hores a Plaça Universitat.

cartellNOaLAguerra1OK

Avui com ahir, cal manifestar-se contra la guerra i contra l’OTAN i a més, avui, cal acollir a les víctimes d’aquestes guerres. La setmana passada van començar les majors maniobres de l’OTAN des del final de la guerra freda a Itàlia, Portugal i l’Estat espanyol. Les maniobres, anomenades Trident Juncture 2015, mobilitzaran més de 30.000 soldats. Tal i com explica el Manifest «Ajut a les persones refugiades. No a la guerra, no a l’OTAN», Lafede.cat, la Plataforma Aturem la Guerra i Stop Mare Mortum, com a plataformes col·lectives que treballen per la pau i el respecte als drets humans consideren pervers i equivocat continuar l’escalada militarista i seguir preparant-se per a la guerra, mentre desenes de milers de persones fugen de les guerres de Síria, l’Iraq i l’Afganistan.

Els convocants recorden que només a Síria es comptabilitzen més de 250.000 víctimes mortals i que la població siriana ha incrementat en quatre milions el nombre de persones refugiades. «Cal sospitar que les actuals maniobres de l’OTAN puguin tenir com a objectiu preparar-se per envair qualsevol país, potser Síria, amb les conseqüències catastròfiques que això pugui tenir, o una demostració de força davant Rússia o la Xina. No podem oblidar que l’OTAN és el màxim representant del militarisme a nivell mundial, que s’atorga la funció de solucionar els conflictes mitjançant la guerra i que és el causant de l’augment de la despesa militar».

Davant la pèssima gestió que s’està fent des de la UE i l’Estat espanyol del tema dels refugiats, una acollida generosa i eficaç es fa indispensable però s’ha d’acompanyar de mobilització i denúncia política per demanar el desplegament de mesures diplomàtiques i polítiques que promoguin solucions negociades als conflictes. Cal també demanar mesures de caràcter preventiu, «per evitar noves Síries», des de l’enfortiment de les polítiques de comerç i control d’armes, la defensa dels drets humans i la justícia global fins a la pressió econòmica i política sobre règims autoritaris. A Catalunya cal, finalment, una veritable política pública en favor de la pau, els drets humans i la cooperació al desenvolupament.

Manifest «Ajut a les persones refugiades. No a la guerra, no a l’OTAN»

Per adherir-se al manifest, punxar aqui