La ciberseguretat a l’agenda de les ONG


ONG federades participen al Free Culture Forum, Fòrum internacional per la cultura lliure que tindrà lloc del 30 d’octubre al 2 de novembre.

 NotiForumCLL

Lafede.cat defensa el dret a la comunicació com un dels drets humans fonamentals, treballa amb programari lliure des de fa uns anys, i en promou el seu ús. El Free Culture Forum 2015 se centra, en la seva setena edició, en la necessitat de garantir el secret de les comunicacions de tots els ciutadans i les ciutadanes. Moltes organitzacions maneguen cada dia molta informació sensible i cada vegada estàn més interessades en protegir-la. Diverses ONG federades participaràn en un taller d’autodefensa digital.

El Fòrum comptarà amb la presència d’activistes com Renata Avila o James Love. Avila és advocada de drets humans a Guatemala. Va treballar amb la Premi Nobel de la Pau Rigoberta Menchú Tum en el cas de genocidi al seu país, i ara lidera la iniciativa “Web We Want” per preservar i fer valer els drets humans en l’era digital. Love és promotor del Fons de Patents per als fàrmacs contra el sida i assessor de diferents organitzacions de les Nacions Unides. Des de la seva organització, Knowledge Ecology International va fer possible la producció i venda de medicaments genèrics a l’Índia, trencant el monopoli sobre les patentes de les farmacèutiques.

El Free Culture Forum és l’espai de referència a Catalunya pel que fa a cultura lliure i accés al coneixement, democracia en xarxa i defensa d’un Internet lliure i neutral, tecnopolítica o lluita contra la corrupció. Hi haurà presentacions interessants com la de la Plataforma estatal de grups ciutadans actius contra la corrupció, i espais per a l’articulació de grups de treball contra la corrupció o la llei Mordassa. L’objectiu declarat del Fòrum és ajudar a col·lectius, organitzacions i ciutadania en general a disposar d’eines per a l’empoderament, la justícia i la transformació social, amb les quals poder fer pressió als partits, institucions i agències governamentals.

Més informació http://2015.fcforum.net/ca/