Nou web, nova seu virtual: benvinguts i benvingudes 1


Avui 30 gener, Lafede.cat obre nou web. Amb el canvi de web culmina el procés de transformació d’imatge i identitat corporativa de Lafede.cat que es va iniciar amb la fusió de les tres federacions d’ONG, el gener de 2013.

 

12fotos2-1

Fotos: Thomas Leuthard, Chris Penny, Roberto Taddeo, Sara Cimino, Arden de Raaij, Geraint Rowland.

 

 

El juny de 2014, durant la seva segona Assemblea general, les entitats de la Federació Catalana d’ONG, fruit de la fusió legal i administrativa de les federacions prèvies d’ONG de pau, desenvolupament i drets humans, van aprovar la nova missió i visió col·lectives, així com el canvi de nom i marca. Donant compliment al Pla de treball 2014-2016, des de l’1 de setembre la Federació Catalana d’ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament va a passar a denominar-se Lafede.cat-Organitzacions per a la Justícia Global, i va renovar les seves extensions de correu electrònic, es van activar els nous perfils a twitter i facebook i la nova imatge va aparèixer a la seu i al material de papereria.

Durant l’últim trimestre del 2014 s’ha treballat en la renovació del web que es presenta avui, i en el traspàs dels antics continguts. A la nova pàgina web es poden trobar els nous Estatuts, Reglament de règim intern i Codi ètic i de conducta, així com una infografia sobre els últims comptes consolidats, els del 2013 (els dels 2014, estaran disponibles en breu). S’ha volgut aproximar als membres de la Junta directiva i de l’equip tècnic amb algunes de les seves frases i cançons preferides. D’altra banda, i per facilitar la presentació de la tasca col·lectiva, es pot trobar un mapa amb tots els països on treballen les 113 organitzacions federades, així com els seus principals àmbits d’actuació.

Tot i que encara no és del tot definitiva i queden algunes seccions per acabar de completar i millorar, el nou web no només renova la imatge sinó la seva filosofia. El nou web vol renovar els seus continguts amb una major periodicitat, i ser més visual i interactiva: donarà més rellevància a les fotografies i els vídeos, i totes les notícies podran ser comentades. El nou web vol, a més, convertir-se en una gran finestra de les activitats i opinions de les organitzacions federades, a través de la difusió de les seves piulades a twitter o les seves campanyes -destacades a la home- i dels seus blocs – amb una secció específica-.

El nou web de Lafede.cat vol ser una eina de divulgació del concepte de Justícia Global que el Codi ètic defineix com “com un concepte ampli i multidimensional que engloba i comprèn diversos processos com són el desenvolupament humà, el gaudi efectiu dels drets humans i la consecució de la pau”, i que un dels seus principals objectius ha de ser “contribuir a reforçar i fer més visible un moviment mundial de crítica i oposició als sistemes que produeixen manca d’equitat i desigualtats socials i econòmiques creixents”. La secció de documentació i posicionaments s’anirà omplint progressivament amb els materials que es generin a les comissions i els grups de treball.


Un comentari a “Nou web, nova seu virtual: benvinguts i benvingudes

Comentaris tancats.