Comunicació transformadora


 

Lafede.cat treballa per a una comunicació transformadora que implica tant a la tasca dels i les periodistes per a fer una informació responsable i basada en els drets humans capaç de generar canvis socials aquí i arreu, com a la feina dels departaments de comunicació de les ONG.

És per això que Lafede.cat ha elaborat el “Vademècum per a una informació internacional responsable” (CAT, ESP, ENG, FR, IT) en el marc del projecte europeu Devreporter que Lafede.cat impulsa des de 2013. En aquest context s’han convocat tres beques per a un periodisme de qualitat per a la Justícia Global i fer-ho enfortint la relació entre periodistes i ONG (2015, 2017 i 2018).

 

A més, Lafede.cat organitza actes i taules de debat al llarg de l’any, i segons el context social i polític, per a reflexionar sobre la tasca dels i les periodistes i promou l’intercanvi d’experiència i coneixement entre professionals del nord i sud global.

 

Lafede.cat compta amb l’eix de comunicació, un espai d’intercanvi, formació i treball conjunt entre organitzacions federades per a millorar la comunicació corporativa d’aquestes i el seu treball amb els mitjans de comunicació.