Un estiu per formar-se en clau de Justícia global


Les entitats organitzen formacions per a l’estiu que treballen l’educació per a la justícia global en què toquen temàtiques com l’emergència climàtica, l’educació artística per la cultura de pau o la lluita antiracista.

Després d’un curs marcat per la pandèmia, les entitats que treballen per una educació en clau de justícia global han aprofitat per reflexionar sobre les desigualtats i la solidaritat i per desenvolupar projectes i eines per qüestionar i transformar de manera crítica el model social, polític i econòmic que genera injustícies socials.

Amb l’arribada de l’estiu, les entitats ofereixen propostes educatives i formatives per continuar reflexionant sobre les injustícies globals i, des d’una educació transformadora, avançar per construir altres mons possibles.

 

Formacions estiuenques d’educació transformadora

L’Escola Cultura de Pau proposa una formació virtual de 15 hores del 5 al 9 de juliol, per a professorat de primària, secundària i batxillerat i educadores d’altres espais formatius. L’objectiu de l’activitat, que porta per títol ‘Sentir, pensar i transformar’, és empoderar-se en pensament crític per a la Justícia global i conèixer eines, recursos, relats i maneres conscients per a promoure intervencions a l’escola que convidin a infants i joves a reflexionar críticament sobre la seva realitat i a transformar-la. En aquesta pàgina trobareu més informació sobre el programa i les insripcions.

Edualter organitza el curs semipresencial Art i compromís. Educació artística i cultura de pau del 12 al 16 de juliol. Es tracta d’un curs destinat a professionals de l’àmbit educatiu o cultural que vulguin treballar l’educació per la pau a través de les arts visuals. La perspectiva multidimensional del curs promou el treball dels conceptes clau de la cultura de pau amb metodologies diverses. Les sessions presencials es desenvoluparan al Museu Nacional d’Art de Catalunya. Més informació i inscripcions aquí.

Edualter també programa dues formacions més durant l’estiu. En primer lloc, les jornades EduglobalSTEM, del 5 al 19 de juliol, un noi espai de trobada i formació per repensar les STEAM per a un món més crític, sostenible i equitatiu (programa i inscripció) i la formació L’escola se’ns crema! Fent front a l’emergència climàtica des de la comunitat educativa (5 al 9 de juliol). Aquesta té l’objectiu de definir el rol de cadascú dins la comunitat educativa, la societat i l’hàbitat per contribuir a fer front a l’emergència climàtica des de la justícia global.

Unipau programa el 36è Curs d’Estiu, que tindrà lloc a la Unió Santcugatenca del 8 al 14 de juliol. La formació tindrà el títol “El canvi necessari. Una mirada ecologista, feminista i antiracista” i es dividirà en es dividirà en dos blocs temàtics: ‘Explotació capitalista, arribant als límits’ i ‘Resistències’. Ja podeu inscriure’us omplint aquest formulari.

UNRWA programa el taller Art local per la justícia ambiental de les persones refugiades a Gaza el 27 i 29 de septembre i 7 d’octubre. És una formació que busca augmentar la consciència crítica, la sensibilització i les capacitats de mobilització sobre la situació de la població refugiada de Palestina a través de l’art i la creativitat. L’activitat, adreçada a joves de 18 a 35 anys, s’impartirà al Centre Cívic de Sant Martí. Cal inscriure’s a catalunya@unrwa.es.

Més informació