No oblidem els fets del Tarajal


El propers divendres 5 i dissabte 6 de febrer s’organitzen actes en diferents llocs de l’Estat per commemorar el 7è aniversari dels fets del Tarajal. La federació hi dona suport.

Font: VIII Marcha por la Dignidad

El 6 de febrer de 2014, al voltant de 90 persones van arribar a la zona fronterera de la platja de Tarajal. Vint-i-tres d’elles van ser retornades en calent al Marroc, almenys catorze van morir ofegades i una va desaparèixer després que la Guàrdia Civil els disparés bales de goma i gasos lacrimògens. Des de llavors el cas s’ha arxivat i reobert tres vegades als jutjats sense que s’hagi aconseguit cap condemna. La commemoració anual d’aquests fets s’ha convertit en un acte de denúncia de les devolucions en calent i la vulneració dels drets humans a la frontera sud espanyola. Un conjunt d’entitats i plataformes organitzen des del 2015 la Marxa per la dignitat.

Aquest 2021, la COVID no permetrà la concentració multitudinària a Ceuta, però en el seu lloc, els organitzadors han proposat la deslocalització de la protesta animant a fer actes a tot el territori espanyol sota el lema «Davant les polítiques de la mort: memòria, vida i drets». A Catalunya es faran accions en més de 10 ciutats, com Badalona, Cubelles, Girona, Mataró, Olot, Reus, Sant Pere de Ribes, Sitges, Tarragona, Vilanova entre d’altres.

Lafede.cat estarà present el divendres 5 de febrer a la retransmissió de la taula rodona que es farà a la platja de Badalona, i el dia 6, al mateix lloc, també participarem a la concentració.