D’aquí un mes acaba el termini per optar a la beca DevReporter Grant


silueta

Per a fer possible un bon periodisme social cal fomentar la col·laboració entre organitzacions i periodistes. De fet, quan un projecte periodístic es nodreix d’idees, mirades i coneixements de les organitzacions especialitzades en allò que volem explicar, el resultat és millor. Amb l’objectiu de contribuir a la realització de reportatges que tracten temàtiques relacionades amb la cooperació al desenvolupament, Lafede.cat impulsa DevReporter Grant, una beca per a un bon periodisme social. El termini per entregar les propostes finalitza el 10 de març.

La beca, que s’emmarca en el projecte europeu de caràcter transregional DevReporter Network (Catalunya, Roine-Alps i Piemont), neix per finançar treballs periodístics impulsats conjuntament per organitzacions federades i periodistes.

Podeu trobar tota la informació detallada de la beca, el reglament i els formularis necessaris clicant aquí.

 

 

 


A continuació, algunes dades bàsiques
:

Quantitat
Sis beques d’un màxim de 5.000 euros per a les entitats federades.

Cofinançament
La beca pot finançar el 100% del reportatge, però es valoraran positivament els cofinançaments.

En el marc d’un projecte
El reportatge pot formar part d’un projecte més ampli sempre i quan el què es presenti sigui un reportatge que funcioni de forma independent.

Periodista
L’ONG por presentar-se amb qualsevol periodista, treballador/a d’un mitjà o freelance, i no necessàriament amb aquells o aquelles que ja col·laboren amb la xarxa DevReporter. En el formulari caldrà explicar l’experiència del o la periodista.

El sud
Les temàtiques han d’estar relacionades amb la cooperació al desenvolupament i la solidaritat internacional, enteses en el seu sentit més ampli, com a justícia global. Per tant, es valorarà positivament la visió del sud, però no és condició imprescindible.

Justificació
En tractar-se de fons públics, caldrà justificar el projecte tal i com especificarem en el contracte amb les entitats becades