Nou dones activistes de referència donen nom als espais de Lafede.cat 2


Prop de 8.000 persones van passar per Lafede.cat l’any passat. Després d’11 anys a la seu del carrer Tàpies i donat el creixement constant d’activitats, durant aquest any Lafede.cat ha millorat els equips  audiovisuals i la senyalització dels espais, en línia amb la imatge corporativa i els objectius estratègics, i per tal que totes les persones identifiquin ràpidament les sales. Totes s’han «batejat» amb noms de dones activistes o defensores dels drets humans i la pau.

 

Nou dones de referència als espais de la federació

A l’hora de posar noms a les sales d’ús públic i als diferents espais de treball, i com a una expressió més del compromís de la federació amb la perspectiva de gènere i l’ètica de la cura, s’ha escollit a nou dones  activistes referents per a la justícia global per tal de fer visible el seu protagonisme en les transformacions socials. Les primeres propostes de noms les va fer la Junta directiva i l’equip tècnic, i després van arribar de les entitats federades i les comissions de treball, i molt especilament des de la Comissió de Gènere i l’Àmbit de Pau.

Es tracta de nou activistes de diferents generacions, continents i lluites: Trinidad Gallego Prieto, infermera espanyola durant la República; Teresa Mañé i Miravet, periodista i pedagoga llibertària catalana; Berta Isabel Cáceres Flores, activista ecologista hondurenya; Dekha Ibrahim Adbi, activista per la pau kenyana; Rosa Parks, defensora nordamericana dels drets civils; Sònia Rescalvo Zafra, artista transexual espanyola; Giulia Tamayo León, advocada i activista pels drets humans peruana; Samira Khalil, activista siriana, i Anna Stepànovna Politkóvskaia, periodista russa. Tres d’elles han estat assassinades i una roman desapareguda. Les presentacions de cada activista i l’aspecte general d’alguns espais es poden consultar a la galeria de Flickr.

Les diferents sales d’ús públic també s’han enumerat i així l’antiga «sala de juntes» serà la «Sala 1»; l’antiga «sala biombo» la sala 2; la «sala de Pau», la sala 3 i la «sala de formacions», la sala 4. A l’entrada de Lafede.cat s’ha instal·lat una pissarra-agenda per poder ubicar fàcilment les activitats de cada dia i les sales on es realitzen.

Millores tècniques per augmentar la qualitat dels serveis a les ONG i la ciutadania

Només l’any passat prop de 8.000 persones van passar per la seu de la federació. Les entitats federades o les diverses plataformes i campanyes de què formen part van organitzar prop de 500 activitats.

A banda de les tasques de manteniment habituals que solen fer-se a l’estiu i els períodes de menys activitat, s’ha renovat la il·luminació del primer pis per fer-la més saludable i reduir el consum energètic. També s’han renovat els serveis audiovisuals (la microfonia i la pantalla de projecció) de la sala d’actes, la més visitada per la ciutadania. Igualment s’ha millorat el projector de la sala 1, on també se celebren molts actes públics de petit format, i s’ha incorporat una nova pantalla de projecció a la sala 4, l’espai de les formacions.

Disposem a més de quatre nous-vells ordinadors de sobretaula amb pantalles, teclats i ratolins per posar-los al servei de les entitats federades i de les persones voluntàries i de pràctiques, gràcies al Programa UPC Reutilitza. A través d’aquest programa la UPC aprofita la renovació d’equips informàtics de la universitat per cedir els que encara tenen vida útil a entitats de caire social. La majoria d’ordinadors s’han configurat amb programari lliure.

 


2 comentaris a “Nou dones activistes de referència donen nom als espais de Lafede.cat

  • Carme Suñé

    Molt contenta de veure el nom de l’activista i defensora del drets humans siriàna Samira Khalil desapareguda des de 2015, entre els 11 noms de dones que a partir d’ara defineixen els espais de la seu de la Fede.cat.

Comentaris tancats.