150 persones passen per la Fira #TornaCanviada


13 entitats han explicat els seus projectes a la VI edició de la fira de Voluntariat internacional que cada any organitza Lafede.cat. Els països que ha despertat més interès han estat Palestina, Colòmbia, Perú i Bolívia. Ja es pot consultar el dossier especialitzat en Voluntariat Internacional de la federació.

Entitat informant sobre voluntariat internacional a la Fira #TornaCanviada (24 de gener). Foto: Lafede.cat

El passat 24 de gener es va celebrar la VI Fira de Voluntariat Internacional #TornaCanviada per on hi van passat unes 150 persones interessades –un 74% dones i un 26% homes d’entre 18 i 35 anys— en conèixer les propostes de les 13 entitats participants: Associació Catalana per la Pau, Comparte, Enginyeria sense Fronteres, FISC, International Action for Peace, InteRed, PBI, Fundació Proide, Servei Civil Internacional, Sed, Setem, Volpa (conjuntamente amb Oxfam Intermón) i Vols.

La jornada va transcórrer amb tranquil·litat durant la tarda de dijous. Entre les 17.30h i les 20.30h les i els visitants van poder visitar els stands de les diferents entitats, conversar amb elles i resoldre dubtes. Les preguntes més freqüents van ser sobre el funcionament del voluntariat, els passos a seguir i els països de destí. Precisament el contacte de primera mà amb les organitzacions, la qualitat de la informació, la bona atenció i la transparència han estat algunes de les valoracions més destacades i que demostren la importància d’espais com aquests. De fet, les mateixes entitats confirmen que la majoria de gent que els ha interpel·lat, abans de la fira no les coneixia. Per altra banda els països amb més demanda són Palestina, Colòmbia, Perú i Bolívia.

Enguany, la #TornaCanviada es va tornar a celebrar dins la seu de Lafede.cat, a diferència de l’any passat, i es va aprofitar per fer pedagogia: les parets es van omplir de preguntes i afirmacions que els voluntaris i voluntàries s’han de fer abans de marxar i de falsos mites que cal que desmuntin. “Estic segura que el voluntariat és una oportunitat d’aprenentatge mutu” enlloc de dir: “aniré aquest estiu a Guatemala a ensenyar a les comunitats. Estic segura que els seré de gran ajuda”, en són alguns exemples.

Així doncs, la VI edició de la #TornaCanviada es consolida com un espai de difusió i sensibilització de les entitats i els seus projectes, de fer xarxa i d’informació cap a la ciutadania. Com cada any, s’ha publicat el dossier de la fira on es pot consultar tota la informació relacionada amb les entitats federades que organitzen estades de voluntariat Internacional de Lafede.cat.

 

Consultar la galaria de fotos.