Bon 2022: Per una salut pública i universal!


Tanquem l’any 2021 en plena sisena onada de la pandèmia, i pendents de noves restriccions del govern. Gairebé dos anys després, si alguna cosa ha evidenciat la covid-19 són les desigualtats arreu del món. L’impacte més gran és sobre la salut: mentre que al Nord la majoria de la població ha pogut vacunar-se o ha rebut inclús una dosi de reforç, que diferents experts com Fernando Simón han apuntat que no és necessària per a tothom, menys del 8% de la població de l’Àfrica té accés a les vacunes i es calcula que fins el 2024 no es podria arribar al 70% de vacunació al continent.

Com ja deia el nostre estimat Arcadi Oliveres, en una de les seves darreres reflexions en relació a la pandèmia, cal que aprofitem aquest moment per reforçar la solidaritat i per “fer girar la roda del capital cap a un altre cantó i situar l’eix en un altre centre, que de fet és el més important: les persones, i per tant, la vida“.

Per això, aquest 2022 continuarem treballant per alliberar les patents de les vacunes de la covid-19 i per garantir el dret a una salut pública, universal i en clau de Justícia global arreu.

L’equip de Lafede.cat us desitja bones festes i un feliç any nou!

 

* La seu de Lafede.cat romandrà tancada des del 24 de desembre fins el 9 de gener per vacances. No es farà atenció presencial ni telefònica en aquest període. Tornem a obrir el dilluns 10 de gener.